• Bolighub

Tips fra boligstylisten

-SALG AV BOLIG

Skal du selge boligen din er det lurt å prøve å se boligen din med nye øyne. «Freshe» leiligheter selges først, og ofte er det lite som skal til for å friste kjøperne. Gjør det som synes best og som koster deg minst. Det å starte med skikkelig rundvask kan være lurt. Husk også inni skap og boder. Malingsstrøk kan ofte være utslagsgivende for et godt førsteinntrykk. Har du først begynt å male ett rom, har det gjerne en smitteeffekt til de andre rommene, når du ser hvor mye effekt det har. Jeg husker jeg fikk sjokk når jeg malte stuen sist. Bare på to år var ikke den hvite veggen lengre hvit og et friskt nymalt rom gjør veldig mye.


Det er viktig at du fullfører påbegynte småjobber. Se over om det mangler noen lister, om det er blyantstreker på veggene eller noen ledninger som bør festes. Er veggen ujevnt malt, eller er det stygge sår i fugene på badet. Mye handler om å ta det siste vedlikeholdet før man overlater boligen til ny eier, og dette kan gjøres med enkle grep.


– Malte vegger og enkel overflatebehandling gir et godt inntrykk for lite penger. De store tingene som bad og kjøkken. – Bad har en levetid på rundt 15 år. Synger det på siste verset bør man vurdere en total renovering, men ofte så lønner det ikke seg å ta badet. Kjøkken har nå blitt mye rimeligere en det var før og man kan gjøre enkle grep på kjøkkenet for å få det mere innbydende. Jeg ville vurdert og byttet ut benkeplata, skiftet håndtak og sett på muligheten med kjøkkenplater på veggen. Her finnes det ulike plater som er tilpasset til å passe mellom under og overskap. Flere typer kan limes direkte på veggen. Har skrogene dine standard mål kan det også være aktuelt å kunne bytte bare frontene på kjøkkenet. Har du mange tette slitte overskap kan disse erstattes med en nymalt vegg og en hylle for et luftigere og mere innbydende inntrykk. Har du gamle utdaterte fliser på kjøkkenet kan disse også males.


Mange sier alle veggene bør males hvite før salg. Jeg synes lyse vegger i kombinasjon med en eller flere mørke veggereller en tapetvegg kan være det som skal til for å få et mere moderne preg på boligen. Jeg mener også at man ikke skal være så redd for å bruke farger.


Passer du på å innrede med lette møbler til gjør det boligen om til noe friskt, ungt og trendy. Jeg mener det her er viktig å passe på hvem målgruppen er og ikke overdriveEr det snakk om en eldre enebolig fra 60-70-tallet, tror jeg ikke det har noen hensikt å starte oppussing. Her tror jeg det er viktig at kjøper får gjøre sine egne valg rundt oppussingen. Dette er boliger som det uansett må gjøres en del med og kjøpere som ønsker slike boliger har ofte store planer for oppussingen. En kul ting å gjøre her kan være å male noen felt med ulike farger på en vegg, legge frem litt fargeprøver og malerkoster, og vise kunden at her kan han forme drømmeboligen sin selv.


ENKLE GREP FOR AT BOLIGEN DIN SKAL SE BEDRE UT

 • Det første du bør gjøre er å rydde og rengjøre skikkelig.

 • Rydd bort alle personlige effekter. Du skal vise frem en boligs potensiale, ikke invitere gjester på besøk hjem til deg.

 • Tenk på detaljene og se boligen din med nye øyne. Mal alle skapene innvending. Det gir et rent og delikat inntrykk.

 • Ha det lyst og trivelig. Mal om nødvendig. Husk taket dersom det er gulnet, fjern misfarget silikon mellom flisene og fug på nytt. 

 • Sørg for at det ser presentabel ut: fest løse ledninger, male dørstokkene og gjør deg ferdig med småprosjekter.

 • Ha møbler, men ikke for mange. Velg møbler ut i fra kjøpegruppe. Rydd vekk det som ikke er pent. Det kan være aviskurver, doruller, toalettartikler, gamle kommoder og peissett.

 • Fjern persienner og ta bort tepper. Færre tepper skaper romfølelse, men bruk gjerne teppe under spisebord for å samle gruppen bedre. Gjør spisebordet så lite som mulig og fjern stoler på enden av bordet.

 • Kjøkkenet må være ryddig. Gjør enkle grep på kjøkkenet. Skift håndtak, mal flisene, sett inn urter, og la det være rene flater.

 • Stemningsskapende detaljer er viktige. Det kan være å tenne lys, sett frem et fruktfat, legg frem en kokebok, kjøp inn friske blomster og fyre i peisen.

 • Vask og rydd veranda/uteplass og skap en god stemning. Gjør deg flid med hagen og utearealene. Husk spesielt inngangen/trappen. Førsteinntrykket er veldig viktig.

 • Gjør boligen mer nøytral enn personlig, ikke overdriv stylingen og tenk målgruppe. En leilighet i femte etasje uten heis er det lite vits i å lage flotte barnerom og appellere til barnefamilien.

Ønsker du hjelp før et boligsalg kan vi i Studio Inspire gi deg veiledning som innbyr til salg. Vi har også et stort varelager hvor vi kan møblere og style din bolig.

© 2020 BOLIGHUB | Personvernerklæring

post@bolighub.no   |   Orkanger

 • Hvit Facebook Ikon
 • Hvit Instagram Ikon