• Bolighub

Lag deg en fargerik hverdag

Har du tenkt på at farger er som vitaminer for hjernen? Lyse trendy grå vegger er ikke nødvendigvis den fargen som er best for deg, og den fargen som vil gi deg et harmonisk liv. Kan du greie å se for deg et liv i sort/hvit?


Det fargeløse samfunnet vi har levd i rundt 20 år, ser heldigvis ut til å gå mot en mere fargerik retning. Nå er vi lei den fargeløse og triste atmosfæren, og vi ønsker ikke lengre å male hjemmene våre om til en grå regnværsdag eller se ut som en grå mus. Vi ønsker å omgi oss med farger inspirert av naturen. Vi ønsker å skape miljøer med god dybde som det er behagelig for oss å være i. Det er jo tross alt hjemme vi skal hente oss inn igjen, slappe av og ha en behagelig atmosfære. Rommene skal være lune, harmoniske og gi oss ro. En ro som vi finner i naturen, med alle de naturlige nyansene som vi er skapt til å omgi oss med.

Vi ser fargene kommer for fullt nå. Både innen mote og interiør. Disse fargene tar over som basis farger og vi vil se mye mindre av de fargene som vi regner som basis farger i dag, som sort, hvitt og grått.


Det som er felles for alle fargene er at de er inspirert av naturen. Alt fra det bringebær røde, til mosefarger og blå inspirert av sjø, hav og is. Vi trenger både kalde og varme farger, så da er det bare å finne ut hvilken farge du ønsker å jobbe mere med. De bonderomantiske fargene som jeg er oppvokst med kommer også tilbake, men i en annen skala en før. Vi maler ikke hele rommet bondeblått, men bruker flere nyanser av samme farge for å skape dybde i rommet.


Brunt vil vi se mye av fremover i mange nyanser. Cognac fargen er tilbake for fullt, og vi ser også at det går helt mot Whisky fargede skinn på møbler, vesker og detaljer. Mørkt tre er tilbake og i en kombinasjon med rosa er dette helt rått. Ulike bruntoner er endel av naturen, den forbindes med jordfarger og oppleves trygg og stabil å oppholde seg i. Vi styrer fortsatt unna treverk med mye rødt i seg.


Rødt er den eneste fargen vi har som har flere navn og kanskje den fargen som vi har mest meninger om. Den er ofte knyttet opp mot kjønn, men er en farge som vil kle begge. Ulike nyanser av fargen brukt sammen gir en fin helhet og rommet vi oppleves som harmonisk og godt å være i. Rød er en energisk farge, som symboliserer kraft og energi. Rød stimulerer til diskusjon og er en farge som stimulerer til fysisk aktivitet. Rødt er den fargen som øyet vårt ser best. Rødt egner seg ikke i rom hvor du trenger mye hvile, men kan effektivt brukes for å tilføre mere energi der du ønsker det. Vi vil se mange nyanser av rødt. Fra de støvete mer pudrede tonene til de mørkere nyansene.


I en stressende hverdag vil stressnivået minske om du kommer hjem til grønn. Jeg liker uttrykket grønt har til det nordiske treverket. Grønn er en naturlig farge som øynene våre godt liker å se på da det gir assosiasjoner til naturen og vår opprinnelse. Siden grønt er behagelig å se på for øynene våre, jobber vi godt i denne fargen. Grønt er en avslappende farge å være i, og de store konfliktene løses ofte bra i grønne rom, da fargen fremkaller enighet. Du blir mindre nervøs i grønne rom, og det er en farge som de fleste har en positiv oppfatning av. Grønt appellerer til hvile og blandes av gult som er en varm farge, og blå som er en kald farge. Ulike grønn nyanser kan derfor oppleves både som kalde og varme.


Blått er manges favoritt. Vi ser mange nyanser av blått. Fra det lyse eggeskall blåe til den blå sorte fargen. Blått er nattens farge og den gir assosiasjoner til ro og fredelighet.

Det er en behagelig farge å oppholde seg i, og fungerer utmerket på et soverom. Blå er en farge som oser av trygghet, stabilitet og gir en fin ro. Du blir gjerne oppfattet som seriøs om du bruker blå klær, så prøv det neste gang du skal prestere i en jobbsammenheng.


Lykke til med å finne dine farger.

Janne-Marit / Studio Inspire

© 2020 BOLIGHUB | Personvernerklæring

post@bolighub.no   |   Orkanger

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon